Belépés
Név:
Jelszó:
 
 Elfelejtett jelszó

Taxawin intranet szerver

Feladata

A Taxawin rendszer által gyűjtött és feldolgozott adatokat egy internet böngészőn keresztül (Internet Explorer, Firefox, Chrome, stb...) elérhetővé tenni az arra jogosult felhasználók számára..

Megvalósítás

A modul egy HTTP/HTTPS (WEB) szerver, mely alapbeállításban a 80-as TCP porton figyel és várakozik a kliensektől érkező kérésekre. Új kliens esetén egy beléptető ablakot küld, majd sikeres regisztráció után a főmenüt, ahol a felhasználó kiválaszthatja a neki megfelelő riportot. A riport típusának kiválasztása után a beállítható az időtartam, valamint az egységek (mellékszám, személyi kód, stb... tetszés szerint). A szerver a feltételek szerint összeállítja a riportot és megjeleníti a  felhasználó böngészőjében. Egy riport mindig tartalmaz egy összesítést és egy részletezést. Az riport részletezésének formátuma, oszlopok kiválasztása és sorrendje, valamint az egy lapon megjelenő tételes hívások száma a felhasználó által beállítható. Több lapos riport esetén a felhasználó lapozhat az oldalak között. Az elkészült riport letölthető MS-Excel formátumban is.

Adatvédelem

A felhasználókat jogosultságait a Taxawin adminisztrátora veszi adatbázisban. A felhasználók különféle jogokat kaphatnak annak fényében, hogy ki milyen riportok illetve egységek lekérdezésére jogosult. Így akár az is beállítható, hogy mindenki csak a saját hívásadatait kérhesse le. Speciális jog az adminisztrátori, mellyel a felületen keresztül a Taxawin törzsadatait is szerkeszthetjük.

Kezdőlap

A kezdőlapon keresztül lehet belépni a rendszerbe név és jelszó segítségével. Itt történik meg az azonosítás. Ezen kívül belépés nélkül használható a céges kereső mely tetszőleges kifejezésekre keres a Taxawin dolgozói adatai között. Így kereshetünk egy dolgozóra akár névtöredékkel is vagy telefonszámra (mellék illetve mobil számra is) illetve szervezeti egységre.

Kezdőlap

Bejelentkezés utáni kezdőlap

Bejelentkezés után elérhetővé válik a menü rendszer melynek segítségével navigálhatunk a különbözü lekérdezési és beállítási felületek között. A menürendszer szerkezete változhat a bejelentkezett felhasználó jogosultságaitól függően. Normál felhasználónak például nem érhetők el az adminisztrátori feladatok. Ezen a lapon szintén megtalálható a szabad szavas keresési lehetőség.

Nézeti beállítások

Alapértelmezetten minden felhasználó önállóan testreszabhatja, hogy a lekérdezései milyen adatokat, oszlopokat tartalmazzanak. Erre a célra szolgál a Beállítások/Nézeti beállítások menüpont. Több központos rendszer (multisite) esetén ugyanitt szűkíthetjük a lekérdezésekhez az elérhető központok adatait, valamint jelszavunk megváltoztatására szintén ezen a lapon van mód.

Megjegyzés:  A nézeti beállítások egyedi módosítása letiltható a modul adminisztrációs felületén. Ebben az esetben mindenkinél az a formátum jelenik meg amit az adminisztrátor beállít.

Beállítások

Adminisztrációs oldalak

Az adminisztrációs oldalak csak az adminisztrátori jogosultsággal rendelkező személyeknek érhetők el. Ezeken a lapokon hozzáférhetünk a Taxawin törzsadatainak azon részéhez, melyek a dolgozói nyilvántartással függenek össze. Úgymint a cég szervezeti felépítése (költséghelyek), mellékek, személyi kódok, dolgozók tulajdonságai, cég ügyfelei, a cég mobil flottájának SIM kártyái valamint a céges mobil eszközök nyilvántartása.

Adminisztrációs menü

Egy-egy admnisztrációs lapon táblázat szerűen jelennek meg a különböző egységek. Mivel egy-egy nagyobb központ esetén elég nagy elemszámok fordulhatnak elő, lehetőség van szűrésekkel csökkenteni a táblázat méretét és megkönnyíteni a keresést.

Mellék paraméterei

Lekérdezések

Alapértelmezetten minden felhasználó jogosult a saját hatáskörébe tartozó mellék, személyi kód illetve mobil eszköz forgalmának lekérdezésére. Azonban egy-egy felhasználó kaphat ennél több jogosultságot is. Például egy fiók admin jogosult lehet lekérdezni a fővonalak forgalmát, egy csoportvezető a csoportjába tartozó dolgozók forgalmát. Ezen jogosultságok kiosztása a Taxawin adminisztrátorának hatáskörébe tartozik.

A lekérdezéseknél első körben beállítjuk a időszakot, majd megadjuk az egyéb szűrőfeltételeket.

Lekérdezés

A lekérdezés gombra kattintva kis idő múlva megjelenik a riport:

Riport

Foglatsági grafikon

A lekérdezésben a foglaltsági grafikon gombra kattintva egy "hőtérképet" kapunk az adott mellék forgalmának eloszlásáról.

Foglaltsági grafikon 

Egyéb szolgáltatások

  • Minden oldalról elérhető helyzetérzékeny súgó
  • SSL üzemmód beállítási lehetőség© Profitel Kft. (1991-2019)